Frisörkurser 2019

Saxakademin_Kurskatalog_HT19

 

En kväll med Trender och tekniker – Juha Niemi
Juha delar med sig av sin passion till vad det gäller mode, trend och klipptekniker. En kväll i hantverkets fokus med vackra frisyrer och färger.
Datum:
  • Onsdagen den 25 september kl 18:30 – 20:30
Kostnad:
595:- ex moms
Från kl 18 serveras det enklare förtäring och kaffe. Anmälan är bindande.
ANMÄLAN
 
Klippkurs full av teknik och inspiration med Juha Niemi
Juha Niemi, frisör, inspiratör och utbildare som brinner för hantverket och var i år en av finalisterna i Nordic Hair Awards. En mycket givande kurs i klippteknik för Dig med lång eller kort erfarenhet och som känner att du inte får i ordning på dina klipptekniker. Hur får jag till den perfekta pagen, graderingen eller dom ökade längderna? Juha Niemi kommer att noga gå igenom de viktigaste sex klippteknikerna som är grunden till ditt yrke Kursen är en och en halv dag och du tar med egna verktyg.
Datum:
  • Torsdagen den 7 november kl 10:00 – 16:00
  • Fredagen den 8 november kl 10:00 – 16:00
Kostnad:
3450:- ex moms, fika ingår. Anmälan är bindande.
ANMÄLAN

 

Teorikväll med Phd Gunnilla Gustafsson Andersson
Vill du utveckla ditt färgkunnande? Vill du känna dig säker i ditt val av produkt när din kund vill byta färg? Idag har vi så många val och kunderna fixar själva med olika produkter. Hur bemöter vi de olika problemen? Vi diskuterar och löser olika önskemål.
Datum:
  • Onsdagen den 6 november kl 18:30 – 20:00
Kostand:
350 kr ex moms, ink. kaffe och smörgås. Anmälan är bindande.
ANMÄLAN

 

Grön frisör – Hur är det? Föreläsning med Maria Hellström
Maria Hellström – Green Heads kommer till Saxakademin och berättar om hur det är att arbeta som grön frisör. Vilka fördelar det har både för hälsa, miljö och business. En föreläsning med information om Green Heads koncept, certifieringen Grön salong, vi tittar och känner på det arbetsmaterial som används på en grön salong: växtfärg, uppljusningslera och New Generationsfärger.
Datum:
  • Tisdagen den 22 oktober kl 13:00 – 16:00
Kostnad:
350 kr ex moms. Anmälan är bindande.
ANMÄLAN

 

Stylingar och snabba uppsättning med Christopher Ahlqvist

Christopher startar dagen med en visning där han går igenom ett flertal heta stylingar och snabba klassiska uppsättningar. Efter en kort lunch är det dags för hand-on.
I ett par timmar övar du på teknikerna, ( docka ) eller övar på någon uppsättning el styling du tycker är lite klurig eller något bröllop du skall fixa som du behöver lite tips inför.
Dagen avslutas med recap av vad vi har gjort för tillsammans så har vi många olika fantastiska idéer och inspiration som vi delar med oss av.

Datum:
  • Torsdagen den 10 oktober kl 10:00- 15:00
Kostnad:
1595:- ex moms, fika ingår. Anmälan är bindande.
ANMÄLAN