Frisörkurser 2019

 

Saxakademin_Kurskatalog_VT19_final_3

 

Hantverket i fokus med Juha Niemi
Juha delar med sig av sin passion till vad det gäller mode, trend och klipptekniker. En kväll i god stämning, vackra frisyrer och med det goda hantverket i fokus.
Datum:
 • Onsdagen den 6 mars kl 18:30-20:30
Kostnad:
595:- ex moms
Från kl 18 serveras det enklare förtäring och kaffe. Anmälan är bindande.
INTRESSEANMÄLAN
 
Hårda Fakta med Caroline Jäderblom
En oberoende teoretisk kurs för frisörer om hårets anatomi, hårprodukter samt kemiska behandlingar.
När man vet Varför, Är det lätt att förstå Hur

 

Denna kurs kommer ge Dig mer kunskap om hår men även fakta om de produkter vi arbetar med varje dag som frisör. Caroline Jäderblom vill ge dig verktyg för att själv kunna hitta svar på dina frågor. Kunskap som kommer leda till framgång.

Datum:
 • Fredagen den 3 maj kl 10-16
 • Lördagen den 4 maj kl 10-16
Kostnad:
1495:- ex moms, fika ingår
INTRESSEANMÄLAN
Green Heads – Att arbeta som grön frisör
Visning och föreläsning
Maria Hellström från Green Heads berättar om hur det är att arbeta som grön frisör. Vilka fördelar det har både för hälsa, miljö och business. Förmiddagen tillägnas föreläsning med information om Green Heads koncept och certifieringen Grön salong. Under eftermiddagen ges möjlighet att prova arbeta med växtfärg, uppljusningslera och New Generations färgteknik.
Datum:
 • Måndagen den 18 mars kl 10-15
Kostand:
349 kronor ex moms
INTRESSEANMÄLAN
Green Heads – Att arbeta som grön frisör, föreläsning
Maria Hellström från Green Heads kommer till Saxakademin och berättar om hur det är att arbeta som grön frisör. Vilka fördelar det har både för hälsa, miljö och business. Kvällen innehåller en föreläsning med information om Green Heads koncept och certifieringen Grön salong, vi tittar och känner på det arbetsmaterial som används på en grön salong: växtfärg, uppljusningslera och New Generationsfärger samt demonstrerar på modell.
Datum:
 • Måndagen den 18 mars kl 18 – 21
Kostnad:
349 kronor ex moms
INTRESSEANMÄLAN
Uppsättninginspiration i 90 min – Åsa Carlsson
Åsa Carlsson visar trendiga fest/brud uppsättningar och ger massor av ideér och tips inför vårens fester. Frisyruppsättningar som är svåra, enkla, galna och klassiska där du blir inspirerad och utföra det på dina kunder.
Datum:
 • Torsdagen den 28 mars kl 18:30- 20:00
Kostnad:
595:- ex moms, från kl 18 serveras enklare förtäring
INTRESSEANMÄLAN

<td”>För frisörer som behöver uppdatera och förnya sina tekniker inom färgbehandlingar samt vill ha inspiration och tips. </td”>

Workshop, Avancerad Balayage, Nettan Hedström
Avancerad färgkurs i frihandstekniken Balayage. Nettan visar på modell och dagen varvas mellan teori och praktik. Ta med modell, utöva teknikerna och släpp loss kreativiteten.
Förkunskaper:
Medtag:
Modell till de praktiska momenten.
Datum och tid:
 • Onsdagen den 27 februari kl: 12-17
 • Torsdagen den 21 mars den kl: 12-17
Kostnad:
3100:- ex moms
Heldag Kl 12-17 minst 3 och max 6 deltagare, allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kurs. Anmälan är bindande. I priset ingår fika under dagen, kursmaterial och diplom.
INTRESSEANMÄLAN
Balayagevisning med Nettan Hedström
En visning för dig som vill få en kick till att våga dig på dagens färgtrender, att våga börja med Balayagetekniken. Nettan visar upp de vanligaste frihandsteknikerna och demar på modell samt ger värdefulla tips på hur man gör för att uppnå fina fade-färgningar som möjligt.
Datum:
 • Onsdagen den 27 februari kl 18:30-20:30
 • Torsdagen den 21 mars kl 18:30-20:30
Kostnad:
695:- ex moms, från kl 18 serveras enklare förtäring
INTRESSEANMÄLAN
Klippkurs en heldag i herrteknik med Johan Hagvall
En heldag i herrteknik som utvecklar dina färdigheter till nästa nivå. Johan går igenom de klassiska formerna i håret inom herr och skapar en fin balans och rörelse i både frisyr och skägg. Fortbildningen vänder sig till dig som önskar att utveckla din kompetens och teknik för dagens herrkunder och deras behov. Under förmiddagen demar Johan och efter kl 11 är det endast praktiskt arbete på modeller för att du ska kunna vässa dina kunskaper.
Förkunskaper:
För frisörer som uppgraderar sina & förnyar sina tekniker inom herrklippning och barbering samt vill ha inspiration och tips. Kursen rekommenderas inte för elever. OBS! Ej nybörjarkurs.
Medtag:
Egna verktyg samt klippmaskiner och 2-3 modeller till de praktiska momenten.
Datum och tid:
 • Torsdagen den 21 februari kl 9:00 – 16:00
 • Torsdagen den 11 april kl 9:00 – 16:00
Kostnad:
2850:- ex moms
Minst 4 och max 8 deltagare, allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kurs. Anmälan är bindande. I priset ingår fika och diplom. Ej nybörjarkurs.
INTRESSEANMÄLAN
Herrteknik på en förmiddagsvisning med Johan Hagvall
Johan demar på modell vilken teknik som kan vara användbar för att uppnå dagens trender på herrar. En förmiddagsvisning i herrteknik som ger dig tips och tricks för att få den manliga kunden i stolen extra snygg och nöjd.
Datum och tid:
 • Torsdagen den 21 februari kl 9 – 10:30
 • Torsdagen den 11 april kl 9 – 10:30
Kostnad:
Kursavgift: 495:- ex moms, från kl 8:30 serveras det kaffe. Anmälan är bindande.
INTRESSEANMÄLAN
Heta stylingar och snabba uppsättningar med Christopher Ahlqvist
Dagen startar kl 10 med en visning där Christopher går igenom heta stylingar och snabba klassiska uppsättningar med en modern touch.
En liten bensträckare med en kort lunch.
Hands-on där du övar på någon uppsättning el styling man tycker är lite klurig eller något bröllop du skall fixa som du behöver lite tips inför.
Dagen avslutas med recap av vad vi har gjort för tillsammans så har vi många olika fantastiska idéer och inspiration som vi delar med oss av.
Datum:
 • Torsdagen den 7 mars kl 10-16
Kostnad:
1495 ex moms
INTRESSEANMÄLAN