Grundutbildning


Vill du bli behörig licensierad frisör?

Då har du kommit rätt!

Saxakademin kan hjälpa dig att förverkliga din dröm och leda dig fram till att bli en behörig frisör.

JUST NU HAR VI 15 % RABATT (eller 19 000 kr)  på avgiften för Grundutbildningen, vid kursstart januari 2019!
Anmäl dig idag!

Varför välja Saxakademin?

Saxakademin eftersträvar att alla som vill ska ges möjlighet att utbilda sig till frisör. Vi kommer finnas här och hjälpa dig i din personliga utveckling och resa mot din nya karriär. Saxakademin har stor stolthet och fokus på hantverket men även på hur yrket utvecklas och vilka nya trender som råder varpå du efter avklarad utbildning kommer besitta en verktygslåda vilken kommer ge dig möjlighet att bli precis den sorts frisör du drömmer om att bli.

Har du gått en stylistutbildning på gymnasiet och vill bli frisör?

Du kan tillgodoräkna dig en del av din gymnasietid. 1 000 timmar grundutbildning är ca. 25 veckor på heltid, vilket är ca en termin hos oss.

Efter det avlägger du ett yrkesprov och har Frisörlicens A.

Kursavgift: 83.000 kr

Grundutbildning – 1 500 timmar

Saxakademin kan du köpa 1500 timmars utbildning på två sätt.

Individuellt schema 

Individuellt schema menas att det görs ett personligt schema som är anpassat enligt dina önskemål. Schemat görs för 4-10 veckor åt gången, och den ena veckan kan bestå av en arbetsdag och en annan fem dagar. När man studerar enligt ett individuellt schema följer man den individuella planeringen som kan skilja sig från övrigas. 

Heltid
En heltidsstudent går 4 dagar i veckan 08.30-17.00 och då går man i skolan cirka 10 månader.

Kursstarter:

  • Individuellt schema
  • 2019-01-14
  • 2019-08-19
  • 2020-01-13

Lämna in din intresseanmälan och vi skickar mer information om utbildningen.

Saxakademins utbildningar finns även på studentum.se

Saxakademins utbildning

Här beskriver vi kort om vad som ingår, vilket innehåll och vilken inriktning får du på din utbildning. Maila oss info@saxakademin.se, vi skickar till dig mer information om utbildningens moment och upplägg.

Ingår:

Saxakademins utbildning ingår all litteratur, material och övrig utrustning som du behöver under utbildningen. Det ingår även en veckas stöd och träning inför gesällen. Du väljer även viken inriktning du vill ha med i din grundutbildning. 

Skolan är medlem i IAHS, The International Association of Hairdressing Schools.   Du som elev hos oss får en unik möjlighet att delta i dess årsevent. Det kan innebära att man åker utomlands till någon av medlemskolorna och tävlar, utbildar sig samt nätverkar för sina framtida kontakter inom frisörbranschen.

Gå gärna in och läs mer om det på IAHS hemsida.

 

Utbildningsinnehåll:

Saxakademins innehåll och pedagogik utgår hela tiden till det goda hantverket samt individens behov och intressen. Vi ger en bred grundutbildning och avsätter de flesta av dina timmar till frisörkunskapen eftersom det är här du valt att ha din fokus i din nya yrkeskarriär. Det är inte bara schema som kan se annorlunda ut utan även vilka val du gör i din grundutbildning hos oss.

 

Individuell inriktning:

Slätrakning – för att möjligtvis senare kunna avlägga prov till Barberare

Manikyrist inkl. Gellack, SEYF – Godkänd av Lilly Nails

Kursavgift: 129.000 kronor

Saxakademins nätverk inom branschen är stort vilket gör att både praktikplats och framtida arbetsplatser inte är några som helst problem.

Antagningen sker med intervju, referenser samt något praktisk/estetiskt moment. 

Ladda ner din ansökan, följ instruktionerna och låt oss hjälpa dig förverkliga din dröm om att bli frisör.

Du skickar in ansökan till:

Saxakademin
Drakegatan 4
412 50 Göteborg

Eller till info@saxakademin.se

Saxakademins utbildningar finns även på studentum.se

 

Finansiering

Saxakademin samarbetar med Wasa Kredit där det ges möjlighet att ta ett lån för att finansiera kurs-avgiften. Wasa Kredit genomför den sedvanliga kreditprövningen och kan därefter erbjuda förmånliga räntor och avbetalningsplaner. Om man vill göra en kreditprövning så kan man vända sig till skolan och boka en tid.