Några ord…

…till mina elever

Hej
Tänkte berätta hur din första vecka i din nya karriär kommer se ut på min skola.

Den kommer vara väldigt intensiv och den kommer kräva väldigt mycket av dig. Du har förmodligen redan kanske tagit ett lån för att satsa på dig själv och din framtid.

Det är ju så att du ska lära dig ett nytt yrke som du vill ha och yrket frisör kräver ett stort engagemang och fokus av dig. För att kunna ha ett bra fokus en längre period så behöver man olika strategier.

En strategi är att analysera vilken lärstil du har. Varje människa är unik och har sitt egna sätt att lära. Att analysera sin lärstil gör att man får förståelse på hur man lär sig och kan då fokusera på rätt saker. Samtidigt så får jag reda på vad och hur jag ska lägga upp undervisningen på bästa sätt för att nå ut till dig. När man känner att man kan lära så skapar man även självkänsla. Med god självkänsla så kan man erövra nya kunskaper och nå sin dröm.

En annan strategi är att man lärare och elev har målsamtal. Målsamtalets syfte är att hela tiden hjälpa dig i det läget du står för att komma vidare och nå det som du önskar.

Jag, är en väldigt duktig pedagog vilket gör att mina elever alltid når de målen de sätter upp. Mina elevers mål är även mina och det gör att det blir min styrka och kraft.

Om du har några funderingar, hör av dig så reder vi ut dem.

 

Eva

…från en tidigare elev

Se en liten film från min tidigare elev Nettan Bergelin fd Hedström, där hon berättar om kursen, upplevelsen och vem jag är!