Om Saxakademin

Om Saxakademin

Saxakademins ambition och målsättning är att vara Sveriges ledande lärosäte för frisörer på alla nivåer. En samlingsplats för alla med drömmar och intresse för frisöryrket oavsett tidigare erfarenheter eller kunskapsnivå.

På skolan samsas nybörjare som går grundutbildning med redan etablerade frisörer som vidareutbildar sig inom önskade moment. Flertalet events hålls under terminerna med ledande personer från branschen för att erbjuda elever och kursdeltagare inblick i de allra senaste trenderna inom yrket. 

Skolan leds idag av dess grundare Eva Dimitropoulou Valari. Eva har över 22 års erfarenhet av frisörbranschen, dels som frisör och sedan början av 2000-talet som yrkeslärare på Burgårdens frisörskola. Med sitt stora kunnande för hantverket kombinerat med ett brinnande intresse för yrkets utveckling och trender samt kärlek till rollen som lärare var det aldrig en fråga om, utan när, skolan skulle startas.

Evas och skolans motto är att ”alla kan om bara möjlighet ges” varpå Saxakademin erbjuder elever möjlighet till individuella läroplaner. Skolans värdeord är kunskap, trygghet och ödmjukhet och med de orden tydligt förankrade i all verksamhet strävar Saxakademin mot att alla som vill ska kunna utbilda sig till frisör!

  • Ord från våra elever och kunder
  • Kort om Eva Dimitropoulou Valari, ledare och grundare av Saxakademin

Eva Dimitropoulou Valari,

grundare till Saxakademin

Eva startade sin karriär som frisör för över 22 år sedan. Hon har dels arbetat som frisör under många år och sedan starten av 2000-talet arbetat som yrkeslärare på Burgårdens frisörskola. Eva har gått examinationskurs hos Gesällnämnden i Göteborg och har förutom lärarexamen och mästarbrev även utbildat sig inom skolutveckling på universitetsnivå.

Under sin pedagogiska karriär har hon varit engagerad i flertalet frisörtävlingar i vilka hennes studenter har rört stora framgångar. Rollen som lärare, att få hjälpa till att utveckla en person och se den förverkliga sig själv och sina ambitioner, ligger Eva allra närmst hjärtat.

Frisörbranschen har inte bara varit den bransch Eva arbetat under större delen av sin karriär, utan den har även varit hennes stora hobby där hon älskar att läsa in och lära sig om de senaste trenderna.

  • Lärare på grundutbildningen

Maria Svensson

  • Maria Svensson

Jobbat som frisör sedan 1994. Delägare Moment Of Art sedan 2000. Stolt frisör med gesäll, mästarbrev samt utbildad yrkeslärare. Ordförande i utbildningsnämnden frisörföretagarna Göteborg sedan 2003. 

Är du redo att förverkliga dina frisördrömmar?
Välkommen att bli en av oss på Saxakademin!