Om Saxakademin

Saxakademin – en frisörutbildning som ger alla möjlighet att byta karriär.

2016 grundades skolan av Eva Dimitropoulou Valari, en eldsjäl med många års erfarenhet av branschen samt utbildad yrkeslärare. Skolan erbjuder grundutbildning till frisör och barberare, men även fördjupningskurser och skräddarsydda utbildningar beroende på förkunskaper och tidigare utbildning. 

Skolans motto är att ”alla kan utbilda sig om möjligheterna ges” och därav anpassar vi oss alltid efter eleven. 

Frisörstolen är vår skolbänk och där sker utbildning och färdighetsträning från början. Utbildningen varvas med teori, undervisning och övning i olika praktiska tekniker samt med kundpass där eleverna får träna upp sina färdigheter. En salongskola erbjuder alla behandlingar som frisörsalonger ger varpå utbildningen blir heltäckande och varierad.  

Skolan är branschgodkänd och samarbetar med Frisörföretagarna och Handelsanställdas förbund. I utbildningen ingår också praktik på salong vid ett par tillfällen vilket ger möjlighet att komma i kontakt och lära känna olika arbetsgivare. Allt för att du som elev ska få så god inblick i yrket som möjligt!

Skolans värdeord är kunskap, trygghet och ödmjukhet och lägger du till teknik, teori och övning så har du den bästa grunden du kan få för att nå ditt drömyrke; FRISÖR!

Läs mer om våra frisörutbildningar här

Frisörkurs

Eva Dimitropoulou Valari,

grundare av Saxakademin

Eva startade sin karriär som frisör för cirka 30 år sedan. Hon har dels arbetat som frisör under många år och sedan starten av 2000-talet arbetat som yrkeslärare på Burgårdens frisörskola. Eva har gått examinationskurs hos Gesällnämnden i Göteborg och har förutom lärarexamen och mästarbrev även utbildat sig inom skolutveckling på universitetsnivå.

Under sin pedagogiska karriär har hon varit engagerad i flertalet frisörtävlingar i vilka hennes studenter har rört stora framgångar. Rollen som lärare, att få hjälpa till att utveckla en person och se den förverkliga sig själv och sina ambitioner, ligger Eva allra närmst hjärtat vilket har medfört att skolan kan skräddarsy utbildningen på både grupp- och individnivå. 

Frisörbranschen har inte bara varit den bransch Eva arbetat under större delen av sin karriär, utan den har även varit hennes stora hobby där hon älskar att läsa in och lära sig om de senaste trenderna.

Lärare på grundutbildningen

Frisör utbildning

Maria Svensson, 

lärare inom grundutbildning

Maria har arbetat som frisör sedan 1994 och hon är även delägare av Moment Of Art sedan 2000. Stolt frisör med gesäll, mästarbrev samt utbildad yrkeslärare. Ordförande i utbildningsnämnden frisörföretagarna Göteborg sedan 2003. 

Marias gedigna kunskap om delprov hjälper våra elever att enklare nå sina mål. 

Är du redo att förverkliga dina frisördrömmar? 

Välkommen att bli en av oss på Saxakademin!