Om Saxakademin

Saxakademin – traditionell frisörutbildning i modern tappning

Centralt i Gårda i stora luftiga lokaler ligger Saxakademin. Skolan grundades 2016 av Eva Dimitropoulou Valari, en eldsjäl med många års erfarenhet av branschen och utbildad yrkeslärare. Skolan erbjuder grundutbildning till frisör och barberare, men även fördjupningskurser och skräddarsydda utbildningar beroende på förkunskaper och tidigare utbildning.

Evas och skolans motto är att ”alla kan om bara möjlighet ges” och i utbildningen varvas teori, undervisning och övning i tekniker med kundpass där eleverna får träna upp sina färdigheter. Skolan erbjuder alla behandlingar som frisörsalonger ger varpå utbildningen blir heltäckande och varierad.

Saxakademin har som målsättning att vara ett nav för utbildning av frisörer på alla nivåer och arbetar hela tiden för att utöka och bredda sitt utbud. Som exempel ges ett flertal event och utbildningskvällar under året där ledande personer från branschen ger inblick i nya tekniker och de senaste trenderna.

Skolan är branschgodkänd och samarbetar med Frisörföretagarna och Handelsanställdas förbund. I utbildningen ingår också praktik på salong vid ett par tillfällen. Allt för att du som elev ska få så god inblick i yrket som möjligt!

Skolans värdeord är kunskap, trygghet och ödmjukhet och lägger du till teknik, teori och övning så har du den bästa grunden du kan få för att nå ditt drömyrke; frisör!

Läs mer om våra frisörutbildningar här

Frisörkurs

Eva Dimitropoulou Valari,

grundare till Saxakademin

Eva startade sin karriär som frisör för över 27 år sedan. Hon har dels arbetat som frisör under många år och sedan starten av 2000-talet arbetat som yrkeslärare på Burgårdens frisörskola. Eva har gått examinationskurs hos Gesällnämnden i Göteborg och har förutom lärarexamen och mästarbrev även utbildat sig inom skolutveckling på universitetsnivå.

Under sin pedagogiska karriär har hon varit engagerad i flertalet frisörtävlingar i vilka hennes studenter har rört stora framgångar. Rollen som lärare, att få hjälpa till att utveckla en person och se den förverkliga sig själv och sina ambitioner, ligger Eva allra närmst hjärtat.

Frisörbranschen har inte bara varit den bransch Eva arbetat under större delen av sin karriär, utan den har även varit hennes stora hobby där hon älskar att läsa in och lära sig om de senaste trenderna.

Frisör utbildning

Maria Svensson

Jobbat som frisör sedan 1994. Delägare Moment Of Art sedan 2000. Stolt frisör med gesäll, mästarbrev samt utbildad yrkeslärare. Ordförande i utbildningsnämnden frisörföretagarna Göteborg sedan 2003. 

Är du redo att förverkliga dina frisördrömmar?
Välkommen att bli en av oss på Saxakademin!