Om Saxakademin

Några ord från våra elever och kunder

Eva Dimitropoulou Valari
Eva Dimitropoulou Valari

Saxakademin ambition och målsättning är att vara Sveriges ledande lärosäte för frisörer på alla nivåer. En samlingsplats för alla med drömmar och intresse för frisöryrket oavsett tidigare erfarenheter eller kunskapsnivå.

På skolan samsas nybörjare som går grundutbildning, med redan etablerade frisörer som vidareutbildar sig inom önskade moment. Flertalet events hålls under terminerna med ledande personer från branschen för att erbjuda elever och kursdeltagare inblick i de allra senaste trenderna inom yrket.

Skolan leds idag av dess grundare Eva Dimitropoulou Valari. Eva har över 22 års erfarenhet från frisörbranschen, dels som frisör och sedan början av 2000-talet som yrkeslärare på Burgårdens frisörskola. Med sitt stora kunnande för hantverket kombinerat med ett brinnande intresse för yrkets utveckling och trender samt kärlek till rollen som lärare var det aldrig en fråga om, utan när, skolan skulle startas.

Evas och skolans motto är att ”alla kan om bara möjlighet ges” varpå Saxakademin erbjuder elever möjlighet till individuella läroplaner. Skolans värdeord är kunskap, trygghet och ödmjukhet och med de orden tydligt förankrade i all verksamhet strävar Saxakademin mot att alla som vill ska kunna utbilda sig till frisör!

 

Kort om Eva Dimitropoulou Valari

Eva startade sin karriär som frisör för över 22 år sedan. Hon har dels arbetet som frisör under många år och sedan starten av 2000-talet arbetet som yrkeslärare på Burgårdens frisörskola. Eva har gått examinationskurs hos Gesällnämnden i Göteborg och har förutom lärarexamen och mästarbrev även utbildat sig inom skolutveckling på universitetsnivå.

Under sin pedagogiska karriär har hon varit engagerad i flertalet frisörtävlingar i vilka hennes studenter har rört stora framgångar. Rollen som lärare, att få hjälpa till att utveckla en person och se den förverkliga sig själv och sina ambitioner, ligger Eva allra närmst hjärtat.

Frisörbranschen har inte bara varit en bransch inom vilken Eva arbetet under större delen av sin karriär utan den har även varit hennes stora hobby där hon älskar att läsa in och lära sig om de senaste trenderna.


Lärare på Grundutbildningen

Ulrica Hansson

Ulrica har arbetat som frisör under 15 år och inom frisörutbildning i 13år. Hon har Gesäll- och Mästarbrev samt flera utmärkelser och certifieringar från svenska- samt internationella frisörtävlingar. Hon har tävlat internationellt mellan 2004-2014 i bla. NM, EM-OMC Hairworld, VM-OMC Hairworld, VM-Worldskills och Oceanic Championships. Hon har coachat flera landslag och arbetat som internationell domare. 

2012-2014 blev hon nominerad till den prestigefyllda titeln ”Educator of the year” i Australien där hon jobbade på Pivot Point Academy Australia som huvudlärare för frisörprogrammet, stylist, teacher trainer, tävlingscoach, tävlingsdomare, director för Pivot Point Artistic Team Australia under fem år.

Ulrica älskar alla delar av frisöryrket och jobbar idag både som frisör, stylist för event och lärare för både grundutbildning och vidareutbildning av frisörer. Hon tycker om att vara kreativ, att arbeta med människor och såklart med hår! Ulrica vill dela sin erfarenhet, kunskap och passion med elever, tävlande, lärare och frisörer välden över. 


Maria Svensson

Jobbat som frisör sedan 1994. Delägare Moment Of Art sedan 2000. Stolt frisör med gesäll, mästarbrev samt utbildad yrkeslärare. Ordförande i utbildningsnämnden frisörföretagarna Göteborg sedan 2003.