Svar på frågor

exclamation-mark-inside-a-circle_270Att starta en utbildning är ett stort steg och många frågor kommer upp.

Hör av dig till oss, så ska vi försöka reda ut det mesta!

info@saxakademin.se

Här är svar på några av de vanligaste frågorna

Vad är det för skillnad mellan en Godkänd privat utbildning och en icke Godkänd?

Att vara godkänd innebär att man följer vissa regler från branschen. Branschen i det här fallet är Sveriges frisörföretagare och Handels som är ett fackförbund för anställda.

När man vill bli frisör så finns det då den godkända vägen som är i olika nivåer. När du köper en utbildning hos en godkänd anordnare så skriver du ett avtal och skolan har en skyldighet att hjälpa dig fram till delprov och gesäll.

En annan skillnad är pedagogiken då läraren måste vara en legitimerad med högskolebehörighet, verktygen och lokalerna som visar att det även går att ha teorilektioner.

Måste man läsa heltid? För jag behöver hinna arbeta lite för att kunna försörja mig.

Nej, hos oss på Saxakademin kan du läsa på en längre period vilket gör att du kan gå i skolan i den takt som passar dig. Det är då viktigt att man lägger upp en plan så man vet exakt när början är samt när man kommer vara färdig och att man har fått med sig alla de moment man behöver för att klara frisöryrket.

Har ni arbetsprov?

Nej, inget arbetsprov utan här har vi istället två träffar med intervju åt båda håll och med det menas att du kan ställa frågor samt vi. Du får komma och hälsa på en dag då det pågår lektion så att du får se vad och hur det är på skolan. Vi ser att man har ett fint servicebemötande och god social kompetens är viktigare än arbetsprov.

Praktikplats, hjälper ni till med det?

Skolan har ett stort nätverk vilket gör att vi hjälper till med både praktikplatser och till framtida arbetsplatser.

Behöver man förkunskaper?

Inga förkunskaper av frisöryrket krävs. Det viktiga är att man har en vilja av stål och gillar människor för de är vårt levebröd och utan våra kunder klarar vi oss inte som frisörer